Fontos orvosi figyelmeztetés – Ezt NE tedd, ha megfáztál!

loading...

A hideg időszak beköszöntével egyre több embert ér el a legfőképpen vírusok által okozott megbetegedés, a megfázás, amelynek legfogékonyabb csoportját a gyermekek képezik.

loading...

Még ha “szakértőknek” is valljuk magunkat a betegséggel kapcsolatban, előfordulhat, hogy hibát vétünk hatástalan kezelési módokkal és hibából okozott kellemetlen szövődményekkel.

Ezekre figyelj oda megfázás esetén.
A NE tedd lista!
1# Ne kezeld a füled

Ha fület érintő tünetet is tapasztalsz, soha ne kezdj öngyógyításba, mert nagyon érzékeny területen jársz és szövődményeket okozhatsz. Szakember tanácsa szükséges ilyen esetben.
2# Ne szedj be antibiotikumot

Orvosi utasítás nélkül semmiképp. A megfázást legtöbbször vírus okozza, amire az antibiotikum hatástalan, amellett a természetes bélflórát is kiírtja és tovább gyengít ezáltal.
3# Ne vegyél be lázcsillapítót

Egyértelmű indikáció nélkül felesleges. A láz a szervezet természetes reakciója, aminek ráadásul támogató funkciója van, hiszen magasabb hőmérsékleten a kórokozók sem tudnak úgy szaporodni.
4# Ne menj el otthonról és ne érintkezz közvetlenül másokkal

Könnyedén átadhatod a kórokozót másoknak is, akár a levegőben cseppfertőzéssel, szóval legjobb az óvatosság és a megelőzés. A használt zsebkendőket pedig dobd azonnal a kukába, ne tedd mások által is használt felületekre.
5# Ne siettesd a dolgokat

Nincs értelme időt sem hagyva a szervezetednek a gyógyulásra, rohanni vissza a munkába vagy az iskolapadba, amint jobban érzed magad egy árnyalatnyival. Erősödj fel előbb, különben visszaeshetsz!

Saját magad és mások érdekében is fontos betartanod ezeket a szabályokat.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Forrás

loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.