Rózsaszín homok a Bahamákhoz tartozó Pink Sand Beach tengerparton - Érdekes.info

Rózsaszín homok a Bahamákhoz tartozó Pink Sand Beach tengerparton

A Bahama-szigetekhez tartozó Harbour Island egyik csodálatos tengerpartja a Pink Sand Beach, amely igazán méltó a nevére, hiszen 5 kilométer hosszan rózsaszínben látszik itt a homok. Ezt a csodás színárnyalatot a foraminiferának köszönhetjük.

Bahama-szigetek, Pink Sand Beach
Bahama-szigetek, Pink Sand Beach
Bahama-szigetek – Pink Sand Beach

A Foraminiferák aprócska tengeri élőlények, amiket rózsaszín kagylóhéj borít. A likacsosházúak vagy likacsoshéjúak (Foraminifera) egysejtű eukarióta élőlények. Többségüket kalcium-karbonátból álló héj avagy ház borítja. A legtöbb fajuk nem nagyobb 1 mm-esnél, de a legnagyobb ismert fajnak már 19 cm-es egyede is került elő. Ezek az apró állatok a korallzátonyoknál, a sziklák alatt és víz alatti barlangokban élnek. Ezeket mossák a hullámok a partra, így változtatva a homokot rózsaszínné. Lenyűgöző látványt nyújt, az egészen valószerűtlen, szinte mesébe illő tengerpart.

Pink Sand Beach

A Bahama-szigetekhez tartozó Harbour Island, Pink Sand Beach tengerpartja a Travel Channel televíziótól – a legjobb tengerpartok sorozat keretében 2005 márciusában, a “Legjobb homokos tengerpart” címét nyerte el. Ez a partszakasz volt az egyike a tíz legjobb és legszebb tengerpartok közül, amely részt vett a közönségszavazáson.

Bahama-szigetek – Pink Sand Beach
Pink Sand Beach
Pink Sand Beach
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Még több érdekes: