Csodálatos drónvideó készült Izland rejtőzködő, színes tavairól - Érdekes.info

Csodálatos drónvideó készült Izland rejtőzködő, színes tavairól

A páratlan szépségű Izland a természetfotósok egyik legkedveltebb helyszíne, nem is csoda, hiszen tele van különleges természeti látnivalókkal: vulkánokkal, havas hegycsúcsokkal, gleccserekkel, vízesésekkel, fjordokkal és gejzírekkel. Izlandon csupán 325 ezer ember él, emiatt a természet szinte érintetlen maradt. Aurel Manea román fotós évek óta visszatér az országba, eddig már nyolcszor járt Izlandon, hogy felfedezze és megörökítse vadregényes, egyedülálló tájait.

A kedvencei közé azok a területek tartoznak, melyek szinte teljesen ismeretlenek és távol esnek a turisták áradatától. Legutóbbi útján sikerült megtalálnia azokat az eldugott glaciális tavakat (jégkori), melyekről egy barátja mesélt neki.

A természetfotós tudomása szerint ezekről a gyönyörű, színpompás kis tavakról ő készített először drónfelvétel. Hosszas keresés után sikerült megtalálnia a városok nyüzsgésétől távol eső, gyalogosan szinte megközelíthetetlen területet, melyet drónjának segítségével úgy örökített meg, ahogy korábban még senkinek sem sikerült.

Forrás: Érdeke világ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ajánlott olvasnivalók: