Az életéért küzdő fa, amelyet csak néhány gyökere tart - Érdekes.info

Az életéért küzdő fa, amelyet csak néhány gyökere tart

Az amerikai Wasington államban lévő Olympic Nemzeti Park kedvelt kirándulóhely. Egyik látványossága az a szitka luc fenyő, amely a gravitációval dacolva egy széles hasadék felett egyensúlyoz, és csak néhány gyökere segítségével tartja még magát életben.

Az élet fája
Az élet fája

Az amerikai Washington államban található Olympic Nemzeti Parkban látható az a különleges fenyő, amely a gravitációval dacolva egyszéles hasadék felett egyensúlyoz, és csak néhány gyökere tartja. A fa alól egy patak mosta ki a talajt, amely itt ömlik az óceánba, és bár gyökereinek többsége a levegőben lóg, a fa lombja zöld, és a parti viharoknak is sikeresen ellenállt eddig. Bár hivatalos neve nincs, a Kalaloch kemping mellett látható különlegességet a legtöbben az élet fájának nevezik.

Az élet fája

A nemzeti park ahol a túlélő fenyőfa – vagy más néven az élet fája található, nagyon kedvelt kirándulóhely a környékbeliek számára is, amely az észak-amerikai kontinens nyugati részén terül el, partjait a Csendes-óceán hullámai mossák. Közkedveltsége nem a véletlen műve, számos természeti látnivalóval rendelkezik és kellemes kikapcsolódást kínál az odalátogatóknak.

Olimpai Nemzeti park – Washington
Olimpai Nemzeti park – Washington
Olimpic National Park
Olimpic National Park
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ajánlott olvasnivalók: