Majdnem hangsebességgel száguldó vonattal kötnék össze az ausztrál nagyvárosokat - Érdekes.info

Majdnem hangsebességgel száguldó vonattal kötnék össze az ausztrál nagyvárosokat

Csaknem a hang sebességével száguldó, futurisztikus vonattal kötné össze az ausztráliai Sydney és Brisbane várost egy helyi magánkonzorcium, a Hyperloop One kaliforniai vállalat (ma már Virgin HyperLoop) hivatalos partnere. Az Ultraspeed Australia szerint a csőpostaszerű közlekedési eszköz egy órára rövidítené le a menetidőt Ausztrália legnagyobb és harmadik legnagyobb városa között, és ez utóbbiból, Brisbane-ből 10 perc alatt el lehetne jutni vele a felkapott keleti parti üdülőhelyre, a Gold Coastra.

Ultraspeed Australia

Az Elon Musk amerikai feltaláló által megálmodott hyperloop utaskapszuláinak sebessége elérhetné az óránkénti 1000 kilométert is. A hangsebesség tengerszinten körülbelül 1200 kilométer/óra, ami a magassággal csökken, 15 ezer méteren már csak 1060 kilométer óránként.

Ultraspeed Australia

Steve Artis, a konzorcium igazgatója szerint a vákuumtechnológián alapuló hyperloop egyformán alkalmas nagy távolságú utazásokra és ingázására. Hozzátett, hogy méretei és nagyobb városai közti óriási távolságok miatt Ausztrália ideális terep a futurisztikus közlekedési rendszer kiépítésére.

Ultraspeed Australia

Az Ultraspeed Australia jelenleg pénzügyi támogatókat tervez a projekthez, amely állításuk szerint olcsóbb megoldás lenne bármely más tömegközlekedési eszköznél. A tervezett első hyperloopot később meghosszabbítanák Ausztrália második legnagyobb városáig, Melbourne-ig, és az egész beruházás 30 milliárd amerikai dollárba kerülne. A tervről a napokban adnak részletesebb tájékoztatást.

Ultraspeed Australia
Forrás: Érdekes világ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ezek is érdekesek: