Leszálló repülőgép a fejünk felett avagy St. Barts airport - Érdekes.info

Leszálló repülőgép a fejünk felett avagy St. Barts airport

Csupán néhány centire szállt el egy kisgép egy vakmerő turista feje felett, aki a Karib-tengeren található Saint-Barthélemy vagy más néven St. Barts szigetén készített képeket a landoló repülőről. Az esetet egy mellette álló helyi férfi örökítette meg aki éppen videót készített a szigetre érkező gépekről.

Saint Barthélemy

Saint-Barthélemy aprócska repülőterén (Gustaf III Airport) csak kisgépek tudnak leszállni. Alandolás a tapasztalt pilótáknak sem egyszerű, mert a rövid kifutópálya előtt igen meredeken kell ereszkedni, eközben pedig egy autóút felett is elrepülnek, csupán néhány méterre a landoló gépeket figyelő emberek feje felett. A mindössze 650 méter futópályáját az egyik irányból egy strand, a másikból pedig egy meredek domboldal határolja. Ráadásul nagyon gyakoriak az erős széllökések, így nem véletlen, hogy a reptér megközelítését az utasok leginkább egy durva hullámvasúthoz hasonlítják.

Saint Barthélemy
St. Barts szigetén a fényképezés emlékezetes maradhat
Saint Barthélemy
Ez közel volt… / Kép: CNN

Saint-Barthélemy (rövidített nevén St. Barts) egy francia tengerentúli terület. 2007. februárjában jött létre, mint önálló francia tengerentúli terület, előtte Guadeloupe francia tengerentúli megye része volt. Az apró vulkanikus sziget a Karib-térség északnyugati részén található. Autóval mindössze két óra alatt bejárható. Csodás strandjai, gyönyörű tájai, a kristálytiszta víz és a színes korallzátonyok számtalan turistát vonzanak az apró szigetre. Legegyszerűbb repülővel megközelíteni, nemzetközi repülőtér a szomszédos St. Martin szigetén található, Európából ide érkeznek meg a gépek. Innen helyi légitársaságok kisgépeivel lehet átrepülni Saint-Barthélemyre.

Saint Barthélemy
Saint-Barthélemy
Saint Barthélemy
Francia tengerentúli terület
Saint Barthélemy
Saint Barthélemy
Saint-Barthélemy
Landolások a kicsiny aszfaltpáyán
Forrás: Érdekes világ
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Még több érdekes: